Kontracepcijos būdai ir rūšys

Jeigu norite apsisaugoti nuo nėštumo, tai turite pagalvoti ir apie kontracepcijos būdus. Gera žinia ta, kad kontracepcijos būdai bei kontraceptikų rūšys šiandien sudaro labai didelį pasirinkimą. Taigi, belieka tik pridurti, kad kiekviena pora ras tai, kas jai labiausiai tinka. Na, o, kad galėtumėte iš daugelio pasirinkimų išsirinkti labiausiai tinkantį, turite būti su jais susipažinę. Tai ir kviečiame padaryti.

Visų pirma, reikia akcentuoti, kad kontracepcijos būdai bei kontraceptikai yra skirstoma į įvairias grupes. Beje, skiriama vyriška ir moteriška kontracepcija. Visgi, nesunku pastebėti, jog vyriška kontracepcija apima nedaug sprendimų.

Viena jų yra barjerinė kontracepcija. Jai yra priskiriami vyriški prezervatyvai, moteriški prezervatyvai, diafragmos; kontraceptinės kempinės, užpildytos spermicidais.

Taip pat egzistuoja ir hormoninė kontracepcija, jai priskiriami tokie sprendimai, kaip: kontraceptinės tabletės, transderminiai pleistrai, kontraceptiniai žiedai, kontraceptiniai implantai, injekciniai kontraceptikai.

Galima rinktis ir pernamentinius arba kitaip vadinamus – negrįžtamus metodus. Jiems yra priskiriami kiaušintakių perrišimas bei vazektomija.

Taip pat galima rinktis ir ilgalaikę grįžtamąją kontracepciją. Jai yra priskiriamos makšties spiralės ir kontraceptiniai implantai.

Taip pat galima rinktis skubią kontracepciją.

Svarbu atkreipti dėmesį ir į tai, kad kiekvienas iš išvardintų būdų, turi tam tikrų privalumų bei trūkumų. Taigi, būtinai susipažinkite su kiekvieno iš šių būdų privalumais bei trūkumais, kad galėtumėte įvertinti, kuris sprendimas geriausiai pateisins jūsų lūkesčius. Taip pat, jei reikia, pasikonsultuokite ir su gydytoju.

Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad taip pat egzistuoja ir natūralūs šeimos planavimo būdai. Jiems yra priskiriami tokie sprendimai, kaip: vaisingų dienų stebėjimas, nutrauktas lytinis aktas, laktacinės amenorėjos metodas žindančioms motinoms.

Taigi, kaip matyti, prekės suaugusiems sudaro labai didelį pasirinkimą. Tad, rinkitės atsakingai.