Tikroji Valentino dienos prasmė

Vatentino diena – tai laikas, kuomet įsimylėjėliai turi progą pabūti kartu. Bet ar tikrai? O gal tai diena, kuomet už pliušinį žaisliuką moteris jaučia psichologinį spaudimą pamaloninti savo vyrą oraliniu? Kaip nuspręsti, ar ši šventė yra graži, miela ir romantiška – ar amorali ir įpareigojanti?

Jau savaitę prieš valentino dieną prekybos centrai lūžta nuo širdelių formos saldainių dėžučių, pliušinių žaisliukų bei kitų įvairiausių saldžių meilės atributų. Visi ženklai daro psichologinį spaudimą, tarsi sakantį „o ką gi tu padovanosi savo mylimam žmogui“ ?

Iš tiesų dauguma vyrų stengiasi kuo labiau nustebinti savo mylimąją tikrai ne dėl romantiškų ketinimų. Ne retai jie už tai tikisi atpildo, kitaip tariant – jie tikisi, kad moteris už tai jiems atsidėkos lovoje. Tačiau kaip šiuo atveju reikėtų jaustis moteriai? Ar neatrodo ji vyro akyse tarsi sekso žaislas, mainomas į pliušinį meškutį?

Dėl šių nuslėptų minčių galima daryti prielaidą, kad Valentino diena nėra jau tokia nekalta šventė. Juk po ja dažnai slepiasi nešvarūs partnerių kėslai, negana to – milžiniški prekybos centrų ir gėlių salonų pelnai. Žinoma, negalima vienareikšmiškai teigti, kad Šv. Valentino diena yra amorali ir neturi jokios prasmės. Ši diena daugeliui porų išties gali būti prasminga, tyra ir graži. Taigi kiekvienas dalykas turi tiek ir blogąją, tiek ir gerąją pusę.