Vaginaliniai rutuliukai

Vaginaliniai rutuliukai – tai kamuoliukai, skirti makšties raumenų treniravimui. Stipresni makšties raumenys seksualinių santykių metu padeda pajusti didesnį malonumą abiems partneriams. Taip pat būna tokių, kurie turi vibracinę funkciją ir distancinio valdymo pultelį. Su jais treniravimosi metu pajaučiami malonūs pojūčiai.

Vaginalinius rutuliukus naudoti iš tiesų labai paprasta. Jaunesnėms merginoms reikėtų rinktis mažesnio, o patyrusioms – didesnio skersmens rutuliukus. Štai trumpas naudojimo būdo aprašymas žingsnelis po žingsnelio:

  • Kamuoliukus į makštį įstumkite po vieną ir iš lėto. Procesui palengvinti galite naudoti lubrikantus. Tam, kad rutuliukai lengviau įsidėtų – reikia atpalaiduoti makšties raumenis, dėl to galite pakelti koją arba atsigulti ant nugaros;
  • Makšties raumenų pagalba nustumkite kamuoliukus į vietą, panašiai kaip naudojant tamponus;
  • Pirmą kartą palaikykite juos savy bent 5 minutes, kasdien laiką vis ilginkite. Nešiokite vaginalinius kamuoliukus bent 15 min. per dieną, nors galima nešioti ir iki kelių valandų. Tačiau juos įsidėjus – verčiau į viešumą neiti, nes gali būti kiek nepatogu.
  • Kai kurių rūšių rutuliukus galima ištraukti kaip tamponus – patraukus virvelę, tačiau yra ir tokių, kurie virvelės neturi. Šiuo atveju reiktų išstumti raumenimis, o tuomet užčiupus ištraukti. Neverta bijoti, kad vaginaliniai rutuliukai įlįs per giliai ir jų nepavyks ištraukti, kadangi kanalai, esantys vaginoje, yra labai siauručiai. Po naudojimo nuplaukite juos sekso žaislų priežiūrai skirtais valikliais ir šiltu vandeniu.