Ar prezervatyvai mažina malonumą?

Amerikos mokslininkai išsiaiškino, kad prezervatyvų naudojimas intymių santykių metu nesumažina patiriamo malonumo nei moteriai, nei vyrui. Šiais laikais medžiaga, iš kurios gaminami prezervatyvai, yra tokia plona, jog jos pajusti praktiškai neįpamona.

Ši išvada gali turėti teigiamą įtaką kovojant su nepageidaujamu nėštumu, kuris dažnai baigiasi abortu arba užsikrėtimu ŽIV, sifiliu, gonorėja, genitalijų karpomis, utelėmis ar chlamidijomis.

Tačiau apie prezervatyvus visuomenėje sklando ir daugiau įvairiausių mitų. Pavyzdžiui kalbama, jog prieš naudojimą reikia sutepti jį vazelinu. Be abejo, tai tikrai nėra tiesa. Vazelinas gali suskaidyti lateksą ir dėl to padidėja tikimybė, kad atsiras įtrūkimų, kurie smarkiai sumažins jo veiksmingumą. Jei norite lengvesnio slidimo – tiesiog nusipirkite lubrikantą.

Dar vienas sklandantis mitas – prezervatyvai gali sukelti alergiją. Tai nėra tiesa, kadangi gali pasitaikyti atvejų kai alergija pasireiškia lateksui. Tačiau šiuo atveju tiesiog reiktų rinktis iš kitos medžiagos pagamintą prezervatyvą, pavyzdžiui iš poliuretano.

Ir paskutinis su prezervatyvais susijęs mitas yra apie tai, kad jie dažnai plyšta. Tačiau iš tiesų taip gali nutikti tik tais atvejais, kai yra netinkamai užmaunami arba jų galiojimo terminas seniausiai pasibaigęs.

Taigi seniai atėjo laikas prasklaidyti visus mitus apie viena populiariausių apsisaugojimo priemonių – prezervatyvus. Malonumo iš lytinių santykių jie tikrai neatima, be to – užtikrina saugumą nuo nepageidaujamo nėštumo bei vis labiau plintančių venerinių ligų.