Ar seksas – nuodėmė?

Dėl neaiškių priežasčių yra paplitęs požiūris, kad seksas – tai purvas, o sekso žaislai kilę iš nuodėmės. Tačiau ar tikrai tai tiesa? Svarūs argumentai teigia priešingai.

Visų pirma reiktų prisiminti tą faktą, kad lytinio akto keliamas malonumas yra duotas mūsų Kūrėjo. Specialiai tam yra iš prigimties pritaikyti lytiniai organai, erogeninės zonos bei kitos jautrios kūno vietos. Todėl galima daryti išvadą, kad jei seksas būtų nuodėmė – mūsų kūno struktūra būtų visiškai kitokia.

Kitas argumentas prieš purvino sekso įvaizdį yra faktas, kad intymių santykių metu vienas kitą mylinčių žmonių mintys ir kūnai susilieja, dėl to esant pastoviems lytiniams santykiams – ilgą laiką galima išlaikyti artumo bei vienybės jausmus. Šie jausmai yra tarsi tvirtos, darnios šeimos pamatas. Juk fizinis artumas yra ne mažiau svarbus už dvasinį, be to – dvasinis be fizinio yra beveik neįmanomas. Tai du vienas nuo kito neatsiejami dalykai.

Taip pat šioje temoje vertėtų iškelti gyvenimo prasmės klausimą. Ar gyvenimo prasmė yra trečdalį laiko pradirbti tam, kad antrąjį trečdalį pramiegotum, o trečiąjį turėtum iš ko prageventi? Ne tik mano, bet ir daugelio mąstytojų nuomone vienintelis dalykas, turintis gyvenime prasmę yra malonumas. Mes esame sukurti džiaugsmui ir geroms emocijoms. Ir jei seksas geba prie viso to ženkliai prisidėti – jis sudaro didžiąją gyvenimo prasmės dalį. O tai taip pat patvirtina, kad lytiniai santykiai ne tik nėra nuodėmė, bet yra vienas tyriausių ir prasmingiausių dalykų gyvenime.