Pagrindinės intymios higienos taisyklės

Kaip sufleruoja pavadinimas, šis straipsnis apie intymių vietų priežiūrą ir higieną. Daugelis moterų nejaučia skirtumo tarp intymios ir kasdienės higienos, ir nesilaiko įprastų vaginalinės higienos taisyklių. 

Skaidrios, baltos gimdos išskyros yra normalios. Gimdos kaklelyje yra tam tikrų liaukų, kurios gamina natūralų lubrikantą ir palaiko drėgną ir sveiką aplinką. Paprastai tariant, šios išskyros yra jūsų gimdos natūralus apsivalymo būdas ir įrodymas, kad gimda yra visiškai sveika.

Tačiau jei išskyros turi kvapą, turi spalvą (geltonos ar žalios spalvos), sukelia niežulį ir nemalonų pojūtį, yra tikimybė, kad tai yra infekcijos pasekmė. Tokiu atveju reiktų kreiptis į ginekologą.

Lyginant jūsų kūno pH lygį, gimdoje tvyro rūgštesnė terpė, kuri palaiko gerąsias bakterijas (pvz. laktobacilų) ir neleidžia augti blogoms. Tinkama intymi higiena padės palaikyti pH terpę ir kartu saugos nuo vaginalinių infekcijų, tokių kaip bakterinė vaginozė.

Pateikiame patarimų, kaip palaikyti intymią hygieną ir sveikatą.

Naudokite tik aukštos kokybės prausiklį

Kalbant apie higieną, jūsų lytinių organų oda reikalauja specialios, delikačios priežiūros. Paprasto muilo/gelio naudojimas gali skatinti nemalonų kvapą, sukelti niežulį ar net infekciją. Jeigu jau kenčiate nuo infekcijos, prausimasis su muilu gali problemą pabloginti. Naudokite aukštos kokybės dermatologiškai ir ginekologiškai patvirtintas priemones (pvz. Gentle day intymios higienos priemones).

Prauskite tik išorines dalis

Kaip jau minėjome, gimda geba išsivalyti pati, o vidun purškiamas vanduo gali sukelti bakterijų atsiradimą. Prauskite tik lytinių organų išorę.

Prauskitės bent kartą per dieną

Turėtumėte prausti intymias kūno vietas šiltu vandeniu bent kartą per dieną. Geriausia tai daryti išsituštinus, kad nepatektų žalingos bakterijos iš žarnyno. Menstruacijų metu prauskitės dukart per dieną.

Jokių kempinių ar pirštinių

Jūsų intymių organų oda labai jautri, todėl niekada nenaudokite jokių šiurkščių priemonių, apsiprauskite ranka. Naudokite švelnų ir sausą rankšluostį. Visada braukite iš priekio link nugaros, ypač, jeigu naudojate drėgnas servetėles.

Keiskite įklotus kas 2-4 val.

Įklotų naudojimas ilgiau nei 4 valandas gali skatinti žalingų bakterijų dauginimąsi. Higieninių įklotų keitimas kas 2-4 valandas leis jaustis švariai, gaiviai ir higieniškai. Naudokite tamponus atsargiai ir keiskite kuo dažniau, nes ilgesnis naudojimas gali sukelti toksinį šoką. Niekada nenaudokite tampono nakčiai.

Dėvėkite medvilnines kelnaites

Medvilnė leidžia odai kvėpuoti, tuo tarpu sintetinė medžiaga blokuoja oro cirkuliaciją. Orui necirkuliuojant, drėgmė intymių organų zonoje padidėja ir sudaro puikias sąlygas žalingom bakterijom daugintis. Naudokite minkštas medvilnines kelnaites kasdienai. Taip pat venkite dėvėti aptemptus džinsus, šortus ir pan.