Oralinis seksas

Oralinis seksas – ar tai tik malonumas?

Oralinis seksas daugeliui žmonių yra tabu, apie jį nedaug kas nori kalbėti, bet, įdomus faktas, kad juo užsiima tikrai nemažai vyrų ir moterų. Anot mokslininkų, yra daugiau žmonių išbandžiusių oralinį seksą, nei jo neišbandžiusių, o juos užsiimama jau tūkstančius metų.

Kas yra oralinis seksas?

Oralinis seksas yra tokia mylėjimosi forma, kai partneriai vienas kito lytinius organus stimuliuoja burna arba liežuviu. Tai reiškia, kad moterys įprastai stimuliuoja vyro varpą, o vyrai – moters makštį.

Oralinio sekso formos

Oraliniu seksu žmonės užsiima įvairiais būdais ir kiekvienas jų turi savo pavadinimus:

  • Kunilingas – tai oralinis sekso būdas, kai yra bučiuojami, laižomi ar čiulpiami moters išoriniai lytiniai organai.
  • Felacija – tai oralinis būdas, patenkinantis vyrą. Jo metu yra čiulpiama vyro varpa.
  • Poza 69 – žinoma ir paplitusi visame pasaulyje. Šio oralinio sekso metu abu partneriai tenkina vienas kitą burna.
  • Anilingas – oralinio sekso forma, kai yra laižoma žmogaus išangė.

Žmonės užsiima oraliniu seksu, todėl, kad tai yra malonu. Tačiau ne vien dėl to. Taip pat oralinis seksas naudingas tiems žmonėms, kuriems sunku susijaudinti. Pavyzdžiui, prieš seksą pačiulpus vyro, kuriam sunku lytiškai susijaudinti, varpą galima tikėtis, kad jis bus susijaudinęs viso sekso metu. Oralinis seksas yra vienas iš būdų, kad moteris pajustų orgazmą, nes kaip žinia, ne visos jį gali pasiekti įprasto sekso metu.

Nors ir atrodytų, kad oralinis seksas yra tik malonumas, tačiau anaiptol taip nėra. Kartais oralinis seksas gali atnešti ir labai nemalonių pasekmių.

Gydytojai teigia, kad oralinis seksas gali sukelti pavojų žmogaus sveikatai. Skaičiuojamos net kelios infekcinės ligos, kuriomis įmanoma užsikrėsti tenkinant savo partnerį oraliniu būdu. Oralinio sekso būdu įmanoma užsikrėsti ŽIV, gonorėja, herpiu, pūsleline, sifiliu ir kitomis ligomis. Šiomis ligomis užsikrečiama per kraują. Kadangi burnoje dažnai būna įvairių žaizdelių, kraujuoja dantenos, tai šios ligos taip ir keliauja į žmogaus organizmą.

Žinoma, nuo jų žmogus nėra apsaugotas net ir mylėdamasis įprastu būdu, todėl prieš santykiaudami, imkitės visų galimų apsisaugojimo priemonių. Mylėkitės su asmenimis, kuriais pasitikite ir esate tikri, kad nuo jų neapsikrėsite jokiomis ligomis.