lubrikantai

Lubrikantų rūšys

Vyrauja klaidingas požiūris, kad lubrikantai reikalingi tik tiems, kurie natūraliai nesugeba vienas kito pakankamai sujaudinti. Kai kurie pirkdami lubrikantus jaučiasi gėdingai ar nepilnavertiškai, ne visada dėl jau minėtų priežasčių. Kartais konservatyvesni žmonės gėdijasi pirkti ne tik lubrikantus ar sekso žaislus, bet ir prezervatyvus. O visai be reikalo, nes lubrikantai yra priedas prie tokių sekso žaislų kaip dirbtiniai lytiniai organai (falai ar vaginos), vibruojantys mazturbatoriai, vibratoriai, kamuoliukai ir kt. Be to, lubrikantai ne tik, kad padeda tiems, kuriems sunku sudrėkti savaime, bet ir padidina malonumo pojūtį.

Kai jau išsiaiškinome, kad naudoti lubrikantus anaiptol ne gėdinga, o naudinga dėl aštresnių pojūčių, dabar derėtų išsiaiškinti kokios gi lubrikantų rūšys egzistuoja ir kokius kuomet derėtų rinktis.

Visus lubrikantus galima suskirstyti į kelias grupes:

  1. pagal paskirtį į oralinius, analinius ir vaginalinius;
  2. pagal papildomus efektus: aromatizuoti, jautrumą mažinantys arba didinantys, šaldantys, ekologiški, hipoalerginiai, su skoniu ir atpalaiduojantys;
  3. pagal sudėties pagrindinį komponentą: vandens pagrindo, silikono pagrindo arba hibridiniai (turintys abiejų sudėčių geriausias savybes). Renkantis lubrikantą ypač svarbu pasidomėti kokios rūšies yra tinkamiausias. Pavyzdžiui naudojant latekso prezervatyvus ar silikoninius vibratorius rekomenduojama rinktis tik vandens pagrindo lubrikantus.

Šis tas svarbaus moterims apie vandens pagrindo lubrikantus
Moters vagina yra ypač jautrus organas, kuris reikalauja kruopščios higienos ir specialių priemonių, kad ir kam jos būtų skirtos — tai pačiai higienai ar sekso žaidimams. Būtent dėl šios priežasties kaip sekso žaislų papildomą priemonę rekomenduojama naudoti TIK vandens pagrindo lubrikantus, kurie taip pat skirti sąlyčiui su lateksiniais prezervatyvais bei silikoniniais vibratoriais. Būkite atsargios — nenaudokite vandens pagrindo lubrikantų su partneriu užsiimdamos vandens žaidimais, nes jie yra tirpūs vandenyje, be to, lengvai nusiplauna, dėl to rezultatas gali būti ne toks kokio tikėjotės.