Billas Gatesas žada 100 000 $ už prezervatyvo patobulinimą

Laikas bėga, visuomenė tobulėja ir sparčiai vystosi. Atrodo, išrasta viskas,k as tik įmanoma – be vairuotojo važiuojantys automobiliai, moderniausi lėktuvai, kosminiai laivai, robotai ir t.t. O prezervatyvai dėl kažkokių priežasčių beveik netobulėja. Visas tobulėjimas pasireiškė tuo, kad šiuo metu jų gamybai naudojamas lateksas. Trumpai tariant – gumos gabalas. Daugumai vyrų jie nėra priimtini, dažnai žmonės netgi rizikuoja užsikrėsti lytiųkai plintančia liga ar sulaukti neplanuoto neštumo – kad tik nereiktų intymių santykių metu naudotis prezervatyvu. Tai kodėl iki šiol ši priemonė nepatobulėjo tiek, kad ja visi noriai naudotųsi?
Nors praeityje ir buvo bandoma prezervatyvus patobulinti (mėginta juos gaminti iš nanomedžiagų), tačiau šie patobulinimai neišpopuliarėjo. Todėl „guminis maišėlį“ galima laikyti šiuo metu tobuliasia rinkoje esančia kontracepcijos priemone.
Nors prezervatyvai ir turi savo privalumų – yra gan pigūs, užima mažai vietos, jį nusipirkti galima praktiškai bet kur, jį paprasta naudoti – tačiau vis tiek jie didžiajai žmonių daugumai yra nepriimtini.
Taigi fondas, kurį įkūrė garsusis Bilas Geitsas, nusprendė įgyvendinti prezervatyvo patobulinimo tikslą. Tam, kas sukurs lengvai naudojamą, lytinio akto malonumo nemažinantį prezervatyvą – gaus 100 000 $ premiją. Belieka tik tikėtis, kad greitu metu atsiras žmogus, kuriam pavyks tai įgyvendinti.