Lytiniai santykiai po gimdos pašalinimo

Lytiniai santykiai po gimdos pašalinimo

Labai dažnai yra sakoma, kad nepaisant visų žmogaus pasiekimų, kiekvienas mūsų esame labai trapūs. Taip pat trapi ir mūsų sveikata – kartais reikia visai nedaug, kad prarastume puikią savijautą. Belieka tik pridurti, kad yra labai daug situacijų, kurios gali pakeisti mūsų gyvenimus ir mūsų savijautą. Neretai pasitaiko ir tokių atvejų, kuomet tenka pašalinti ir vieną ar kitą organą. Gimda – taip pat ne išimtis. Taigi, pašalinus šį svarbų organą, moterims gali kilti klausimų, o, kokie pokyčiai laukia? Ir kas pasakytina apie lytinius santykius po jos pašalinimo? Pasidomėkime, ką sako specialistai. 

Dėmesį verta atkreipti į tai, kad atlikus gimdos šalinimo operaciją, lytiniai santykiai neturėtų dingti iš kasdienybės. Visgi, nuo jų patariama susilaikyti tam tikrą laiko tarpą. Kiek tai truks, priklausys nuo daugybės veiksnių, kadangi kiekvienos moters situacija bei kūnas yra individualūs, tačiau kalbant apskritai, atlikus tokio pobūdžio operaciją, nuo lytinių santykių reikėtų susilaikyti nuo 6 iki 8 savaičių. 

Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad šiuo atveju, yra labai svarbi ne tik fizinė, bet ir psichologinė moters būsena. Verta pastebėti, kad nemaža dalis moterų po tokio pobūdžio operacijos, ima jaustis nepilnavertėmis. Taigi, labai svarbu išlaikyti pozityvumą ir galvoti tik apie teigiamus dalykus. Taip pat visą gijimo laikotarpį labai svarbu skirti kuo daugiau dėmesio ramiam bei kokybiškam poilsiui, tai pagerins ne tik jūsų fizinę, bet ir emocinę būseną. Taigi, nepamirškite gerai išsimiegoti, rinkitės kokybišką ir sveiką maistą, o taip pat ir malonias veiklas – įvairias terapijas, piešimą, masažus, knygų skaitymą, filmų žiūrėjimą, tiks viskas kas jums yra malonu bei padeda atgauti jėgas. Taip pat užsukite ir čia https://bukimegrazus.lt/category/sveikata/