Kaip pagerinti santykius

Kaip pagerinti santykius?

Visi norime mylėti ir būti mylimi, bet ne visiems pavyksta. Kodėl? Į šį klausimą padės atsakyti psichologas, sudaręs taisyklių sąrašą. Šios taisyklės būtinos norint palaikyti ir gerinti santykius su artimaisiais. Kiek jau kartų prisiekinėjome, kad mesime svorį, sportuosime ir sveikiau gyvensime,bet bėga savaitės, o mes vis ant tos pačios sofutės su keksiukais ir draugu-televizoriumi… Tačiau pakeisti požiūrį į santykius su artimu žmogumi galima daug lengviau.

Apkabinkite mylimąjį ir 60 sekundžių palaikykite jį ant rankų ar glėbyje

Prisilietimas skatina oksitocino ir dopamino hormonų, atsakingų už prisirišimą ir malonumą, gamybą. Šilumos ir malonumo jausmas jus lydės visą dieną, tarsi būsite įsisupę į šiltą ir minkštą vilnonę antklodę. Parašykite žinutę apie tai, kas jums patinka arba kaip sutariate. Priminkite jums nuostabias bendro gyvenimo akimirkas ir įkraukite teigiamos energijos sau ir jam. Prisiminkite, kokius gėrimus, užkandžius ar desertus jis mėgsta. Eikite į parduotuvę jų nusipirkti. Tokie nedideli susirūpinimo ženklai yra svarbūs santykiuose. Žmonės mėgsta, kai jais rūpinasi ir prisimena savo skonį bei pomėgius.  Kad pagyvintumėte santykius, nusiųskite draugui paprastą trumpą žinutę. Galima parašyti: „Šiandien išgirdau per radiją tavo mėgstamą dainą ir supratau, kad noriu tave pamatyti. Ilgiuosi, tikiuosi, kad greitai susitiksime“. Nusiųskite draugei gėlių be priežasties. Prie puokštės pridėkite atvirutę, kurioje bus parašyta, kiek daug ji jums reiškia.  Palikite draugui balso pranešimą, kuriame jūs dainuojate arba kalbate apie savo požiūrį į jį. Jis klausys ir šypsosis. Įdėkite į sūnaus ar dukros priešpiečių dėžutę raštelį su linksma šypsenėle. Vaikams svarbu jausti jūsų meilę ir apsaugą. Įprastą maistą patiekite kaip juokingą paveikslėlį. Net šypsenėlės ir širdelės priverčia nusišypsoti. Vakarieniaudami pagirkite vaiką, papasakokite, kokiais jo charakterio bruožais žavitės. Gavęs komplimentų iš tėvų vaikas nueis miegoti geros nuotaikos. Tokios akimirkos labai svarbios šeimos santykių stiprinimui ir įsimena ilgam.

Sėkmės lydimi žmonės neakcentuoja savo nesėkmių – juos vertina kaip dar vieną gyvenimo pamoką. Pagalvokite: galbūt tas skausmingas nutolimas nuo mylimojo buvo vienas geriausių dalykų, iš kurių galima pasimokyti?

Nupirkite vaišių savo komandai. Tai gali būti kas nors paprasto ir nebrangaus: sausainiai, spurgos ar šokoladas. Bendri arbatos gėrimai padeda palaikyti gerus santykius kolektyve.  Nusiųskite kolegai, kuris jums padėjo, laišką su dėkingumo žodžiais. Temos laukelyje parašykite „ačiū“. Adresatas būtinai perskaitys tokį laišką. Nuoširdžiai padėkokite viršininkui. Bosus retai giria, o jiems malonu žinoti, kad juos vertina, gerbia ar myli. Sudarykite septynių punktų sąrašą su dalykais, kurie jus daro laimingus. Pasistenkite per savaitę kasdien įvykdyti vieną punktą iš sąrašo. Duoti maloniau nei gauti. Užmokėkite už kavos puodelį žmogui, kuris užėjo į kavinę po jūsų. Šis gestas privers nepažįstamą žmogų nusišypsoti, jo šypsena sušildys jūsų širdį, ir jūsų diena greičiausiai susiklostys sėkmingai.Surašykite penkias savo teigiamas savybes ant kreditinės kortelės dydžio popieriaus lapelio. Įsidėkite į piniginę. Kaskart, kai atsiskaitysite kortele, perskaitykite tai, kas parašyta ant lapelio. Tai pakels savivertę ir pagerins nuotaiką. Kartokite stebuklingą žodį „atsiprašau“. Tai dažniau sakome pašaliniams, pažįstamiems, bet ne artimiems žmonėms. Įžeidus neatsiprašyti atrodo normalu – manome, kad jie mus ir taip supras. Neleiskite jiems kaupti nuoskaudų dėl jūsų poelgių ar žodžių. Straipsnyje pateikta informacija yra rekomendacinio pobūdžio (parengta tinklaraštininkų), kiekvienu individualiu atveju būtina kreiptis į specialistus.