Visa tiesa apie moterų orgazmą

Moters orgazmas – tas paslaptingas reiškinys, į kurį žvelgiama su ypatingu jauduliu, nuostaba bei susižavėjimu, ilgą laiką buvo apipintas mitais bei legendomis. Dar daugiau, buvo laikai, kai viešai buvo laikomasi nuomonės, neva toks reiškinys neegzistuoja. Tačiau neįmanoma nuginčyti to, kas tiesa – tik, žinoma, tą tiesą taip pat reikia mokėti surasti. Tad, kas šiandien žinotina apie šį subtilų reiškinį?

Ar tikrai dėmesys turi būti sutelkiamas tik į klitorį bei vaginą?

Ilgą laiką manyta, kad siekiant patirti moterišką orgazmą, dėmesys turėtų būti sutelkimas tik į du dalykus – vaginą bei klitorį. Tačiau laikui bėgant, buvo vardijama vis daugiau ir daugiau elementų, kurie taip pat yra svarbūs, norint pasiekti moterišką orgazmą. Daugelis nesusimąsto, kad siekiant patirti moterišką orgazmą, labai svarbus yra ne tik tam tikrų kūno dalių stimuliavimas, bet ir tokios detalės, kaip aplinka, partnerio rodomas dėmesys. Įtakos gali turėti netgi ir moters užimtumas – sekso psichoterapeutai pastebi, kad orgazmą patirti sudėtingiau būna toms moterims, kurias lydi ypač įtemptas gyvenimo ritmas. Todėl kalbos apie tai, kad meilės seansui būtina ypatinga vieta ir aplinkybės, yra tikrai ne iš piršto laužtos: svarbu, kad dailiosios lyties atstovė gebėtų tinkamai atsipalaiduoti, atsiriboti nuo kasdienių įprastų veiklų.  Tad, kokia turėtų būti aplinka, kad malonumas aplankytų greičiau?

  • Patogumas ypač svarbu – kiekvienas siekiame maksimalaus komforto atlikdami įprastus kasdienius veiksmus ir meilės seansas – tikrai ne išimtis. Patirti malonumą bus kur kas lengviau, jei jausitės patogiai ir tai galioja viskam – nuo pasirinktų aprangos detalių iki patalynės ir net kambario temperatūros. Ypatingą reikšmę turi ir užuodžiami kvapai, girdimi garsai – nepasiribokite artimo žmogaus alsavimu ir prisilietimais: rinkitės aistra ir karščiu alsuojančią muziką, o kambarį kvėpinkite kraują kaitinančiais – cinamono, šokolado, pačiulių, ambros, santalo aromatais. Kad artimo žmogaus prisilietimai būtų dar jaukesni, nepamirškite ir odą puoselėjančių masažo aliejų, švelniai įsigeriančių bei leidžiančių patirti dar daugiau  malonių potyrių. 
  • Estetika svarbi visoms dailiosios lyties atstovėms ir meilės žaidimų metu šis poreikis niekur nedingsta: rinkitės puošnią ir ištaigingą aplinką, kuri įkvepia gražiausios bei maloniausioms akimirkoms.
  • Tinkamai parinktas maistas taip pat gali prisidėti prie malonaus patyrimo: ypatingam vakarui puikiai tiks vakarienė iš jūros gėrybių, datulių, figų, vynuogių ar raudono vyno. 
  • Sakoma, kad malonumo nesuplanuosi, tačiau tinkamesnį laiką pasirinkti tikrai galite. Ar tikrai verta pasinerti į meilės žaidimus, kai žinote, jog laukia įtempta ir sunki diena, atsakingų įsipareigojimų vykdymas? Nieko keista, kad šie veiksniai gali tapti priežastimi dėl kurios bus sunkiau atsipalaiduoti, todėl, jei laukia įtemptas laikas, meilės žaidimams verčiau pasirinkite vakarą, kuomet galėsite leisti sau neskubėti, negalvoti apie laukiančius darbus bei mėgautis kiekviena akimirka.
  • Ne paslaptis, kad  bet kokio rezultato siekti yra kur kas lengviau, kai pasirenkamos tinkamos priemonės. Ne išimtis yra ir moteriškas orgazmas – jį patirti bus lengviau, jei bus pasirinktas tinkamas vibratorius. Šiandien vibratoriai sudaro ypač didelį pasirinkimą (skirtingų spalvų, dydžių, formų, veikimo principo), todėl telieka įvertinti savo lūkesčius ir tikrai rasite kuo paįvairinti savo meilės vakarą.

Pasitikėkite savim ir partneriu

Specialistai pastebi, kad didelė dalis dailiosios lyties atstovių nepasitiki savimi ar partneriu, arba kritiškai yra linkusios vertinti savo išvaizdą. Nereikia ir sakyti – tai tikrai netinkami prieskoniai jūsų meilės vakarui: virskite deive, pasitikėkite šalia esančiu ir atsiduokite malonumo pinklėms.