Saldūs desertai – kelias į sėkmingą Valentino dieną

Kai tik imatės planuoti Valentino dieną, nepamirškite vienos gudrybės – pasaldinkite šią šventę tinkamais desertais. Tortas Valentino dienai, saldūs ledai, purūs pyragaičiai ar kiti skanėstai – puikus būdas parodyti mylimam žmogui dėmesį ir nustebinti. Bet čia slypi šis tas daugiau! Erotiškumas, intymūs santykiai ir maistas yra glaudžiai tarpusavyje susiję. Jei maistas garantuoja individo išlikimą, seksualinis ryšys – rūšies išlikimą. Be to, tenka pripažinti, kad maistas ir seksas yra du didžiausi gyvenimo malonumai.

Du gyvenimo saldumai, kuriuos apnuogina žodžiai

Žodžiai, kuriais apibūdiname intymius santykius ir maistą yra gana giminiški. Antropologė Margaret Visser pietų valgymą apibūdina kaip ritualą, kuriame sužadinami ir patenkinami troškimai. Yra daugybė maisto ir erotikos samplaikos apraiškų populiariojoje kultūroje. Rinkodaros specialistams žinoma, kad egzistuoja seksualūs žodžiai, kurie gali lengviau parduoti mėsainį ar šokoladą. Net ir moteriškų žurnalų straipsnių antraštėse vis dažniau aptinkame tokius pareiškimus kaip „Už seksą geriau tik… karamelė“ ar panašiai. O ką ir bekalbėti apie populiarų posakį „gero sekso receptai“, kuris šia tema pasako daugiau, nei galime tikėtis.

Seksas, maistas ir antropologiniai tyrimai

Antropologai daug dėmesio skiria tyrimams, kuriuose mėginama išaiškinti seksualinio gyvenimo ir maisto ryšį. Langkavio salos (Malaizija) kultūroje vyro ir moters partnerystė apibrėžiama savotiškais susijungimo ritualais. Santuokos metu atliekamos apeigos, kuriose sutuoktiniai apsijungia valgydami svetimą substanciją, t. y. maistą. Tai kartu ir kito žmogaus (svetimo) simbolis. Kai kurios Naujosios Zelandijos tautos praktikuoja svarbios energijos, vadinamos nu, perdavimą. Nu energija gali būti perduodama lytinio akto metu arba dalinantis maistu. Visi šie pavyzdžiai rodo, kaip tampriai šie du malonumai yra susiję.

Maistas, kuris sužadina seksualumą

Tie, kas Valentino dieną planuoja itin kruopščiai, tikriausiai žino, kad ne bet koks maistas šios šventės stalui tinka. Kai kurie maisto produktai paskatina kraujo tekėjimą į lytinius organus, kai kurie patiekalai padeda išlaisvinti laimės hormonus. Nors šiam tikslui gali tikti sūrūs patiekalai, vis dėlto racionaliausia griebtis saldumynų. Šokoladas sukelia tokią pat organizmo būseną, kurią patiriame būdami įsimylėję. Braškės be abejonės yra viena erotiškiausių uogų. Tai greičiausiai susiję su raudona spalva, kuri seksualiai stimuliuoja, ypač stipriosios lyties atstovus. Kaip pamaloninti moteris? Savo erotiška forma čia nepralenkiami bananai. Tačiau tai ne vienintelis šio vaisiaus pranašumas. Be to, bananai tinka ir vyrų seksualumui sužadinti. Bananuose yra vitamino B, kuris skatina vyriškosios giminės seksualumą.

Skirtingų lyčių ryšys su erotika ir maistu

Daugumoje kultūrų yra nusistovėjęs labai konkretus vyrų ir moterų ryšys tiek su seksu, tiek su maistu. Yra labai daug kultūrų, kuriose moteris didžiąja dalimi yra laikoma virėja, o vyras laikomas šio maisto vartotoju. Panašiai yra ir su seksu. Naudinga apsikeisti vaidmenimis ir erotikai suteikti naujų spalvų.

Jei lig šiol skeptiškai žiūrėjote į įsimylėjėlių pastangas Valentino dieną paversti saldžiausia diena metuose, susipažinę su šiais faktais tikriausiai ir jūs nuo šiol skirsite savo kulinariniu įgūdžių tobulinimui kiek daugiau laiko. Juk tikra meilė to verta.