beta alaninas

4 klausimai ir atsakymai apie beta alaniną

Sportuojantiems maistas yra svarbus ne tik dėl energijos išgavimo, tačiau taip pat ir greitesnių rezultatų pasiekimo. Kol vieni valgo ypač dideliais kiekiais ir taip tikisi, kad organizmas ne papildomai apkraunamas, tačiau pamaitinamas, tuo tarpu kiti renkasi papildus, kurie veikia kaip ir vitaminai, tai yra, pamaitina žmogaus organizmą, o šiuo atveju padeda pasiekti ir kur kas geresnių rezultatų sporte.

Unikalus maisto papildas, kuris sportuojantiems yra vienas reikalingiausių – beta alaninas, kurio susidedamosios dalys pasirūpina ne tik sportišku kūnu, tačiau ir sveiku organizmu.

  1.     Kaip ir kiek gerti beta alaniną?

Pasirinkus papildus reikia susipažinti su jų vartojimo instrukcija, kuri dažniausiai pateikiama ant pakuotės. Taip pat verta pasitarti su savo treneriu, kuris nurodys dozavimo normas bei rekomendacijas paremtas Jūsų fiziniu aktyvumu.

Jeigu geriate milteliais – siūlome vartoti po 5 gramus per dieną, kurie yra išskaidomi į 2-3 porcijas. Kadangi šios medžiagos poveikis yra kaupiamasis – negalima perdozuoti.

  1.     Kada pamatysiu poveikį?

Žinoma, papildai be sporto neturės jokios naudos, tad pirmiausia reikia susidaryti grafiką, kuris apima papildus, fizinį aktyvumą bei mitybą. Dažniausiai jau po 2-3 savaičių nustatomas didesnis karnozino kiekis kraujyje, kuris ir rodo, kad medžiagos sankaupų yra. Tiesa, sportuojantys teigia, kad poveikį pajaučia kur kas greičiau. Dažniausiai fizinių jėgų padidėjimas fiksuojamas jau po savaitės naudojimo.

  1.     Karnozinas ar beta alaninas?

Šiuo metu maisto papildų sportuojantiems pasiūla yra labai plati, tad natūralu, kad kyla klausimas – kurie geriausi. Galiausiai, ar geriau vartoti tik tam tikrų medžiagų komponentus, ar visą naudingų medžiagų kompleksą, kuris skirtas ne tik sportui, tačiau ir geresnei savijautai?

Visgi, karnozinas, kuris dažnai vadinamas sportuojančių maistu, nėra toks geras ir tuo pačiu toks efektyvus kaip kad beta alaninas. Štai todėl norėdami pasiekti geriausius rezultatus – turėtumėte rinktis ir būtent tam skirtus papildus.

  1.     Ar yra šio papildo šalutinis poveikis?

Šio tipo papildas vertinamas ir todėl, kad saikingai vartojant neteks susidurti su jokiu šalutiniu poveikiu. Tiesa, kai kurie perdozavę tikina, kad jautė niežėjimo jausmą, dirginimą.