Masažo stalai

Ar masažas padeda atsipalaiduoti?

Patiriant nuolatinę įtampą, jaučiant bendrą nuovargį, kūno bei galvos skausmą, masažas – vienas iš pirmųjų būdų, padedantis atsipalaiduoti. Tačiau masažas yra ne būtinai atpalaidavimo priemonė, masažas yra ir gydymo priemonė, galinti pašalinti ne simptomus, o priežastį. O tai yra svarbiausias dalykas – naikinti priežastį, o ne pasekmes.

Masažų šiandien yra daugybė, kai kurie iš jų atliekami naudojantis pačiomis keisčiausiomis priemonėmis, o pavadinimai patys egzotiškiausi. Tačiau svarbu ne tai, svarbu yra kokybiškas ir profesionalus masažas. Nes neteisingai ir nekokybiškai atliktas masažas gali duoti ne naudą, o pridaryti žalos organizmui.

Galvos masažas – padeda atsipalaiduoti nuo įtampų, galvos skausmo. Šis masažas yra ne tik puikiai atpalaiduojantis, tačiau ir gydantis. Jau masažo pradžioje klientas pajunta įtampos sumažėjimą, atsipalaiduoja, dingsta nerimas. Tačiau turint tam tikrų įsisenėjusių bėdų, nuolat patiriant stresą darbe, dirbant kompiuteriu, vieno masažo nepakanka. Reguliariai atliekant galvos masažą, atsiplaiduoja kaklo, pečių juostos raumenys. Taip pat dingsta galvos skausmai, pagerėja miego kokybė, suaktyvėja kraujotaka, smegenų veikla.

Holistinis masažas – tai dar viena masažo rūšių, padedanti atpalaiduoti visą kūną. Tai skirtingų masažo grupių apjungimas į bendrą, kurio metu masažuojamas kūnas nuo veido iki pėdų. Kiekvienai kūno sričiai taikomo skirtingos technikos, veikiant tam tikrus kūno vietų taškus. Viso kūno masažo tikslas – aktyvinti laimės hormoną, kuris ne tik pakelia nuotaiką, bet ir stiprina imunitetą. Be to, masažo metu suaktyvinama viso kūno kraujotaka bei limfa.

Yra daugybė ir kitų masažo rūšių, kurios skirtos ne tik emocinei, bet ir fizinei organizmo būklei atstatyti. Tai švediškas, japoniškas taškinis, tailandietiškas, limfodrenažinis ar sportinis. Visi šie masažai skirti pagerinti kraujotaką, limfos darbą, raumenų elastingumą, atsikratyti kitų fizinių negalavimų. Žinoma, kokybiškam darbui atlikti labai svarbios priemonės ir įranga https://www.groziui.lt/masazui/baldai-3/masazo-stalai.