buciuotis su breketais

Ar breketai trukdo bučiuotis?

Breketų nešiojimas šiuo metu daugeliui yra visiškai įprastas dantukų tiesinimo būdas. Statistika atskleidžia, kad jis net populiaresnis suaugusių žmonių tarpe nei vaikų, tad visiškai natūralu, kad vyresnio amžiaus asmenims kyla labai daug klausimų, kurie yra susiję su breketais. Ir daugelis tų klausimų yra labiau praktiškai, kasdieniniai, o ne techniniai. Paprasčiausiai žmonės nori jaustis ramūs, kad breketai neapsunkins kasdienybės ir juos nešiojant pavyks jaustis ramiu, kad gyvenimas bus įprastas, pamiršite, kad jie yra burnoje.

Daugelis juokauja, kad breketai trukdo bučiuotis ir jeigu jie bus uždėti labai jauname amžiuje, tai žmogus taip ir liks ilgus metus nebučiuotas. Su tuo geriausiai nesutikti gali tie, kurie nešioja breketus. Ne tik todėl, kad šiuo metu breketai atrodo labai puikiai, dažnai jie kuriami tokie, kad pritaikomi prie dantuko spalvos, tad visiškai nematyti, kad žmogus juos nešioja. Tačiau ir todėl, kad patys breketai tikrai labai puikiai atrodo ir kai kuriais atvejais net pasirenkami kaip dantų dekoro elementas. Ne veltui metaliniai pasirenkami ne tik dėl kainos, tačiau ir dėl estetikos.

Žinoma, bučiuotis bus kur kas maloniau, jeigu asmuo tinkamai rūpinsis buvos higiena. Štai todėl dantukus reikia valyti po porą kartų per dieną, taip pat rekomenduojame naudoti irigatorius. Žinoma, niekas nenori bučiuotis su žmogumi, kurio tarpdančiuose yra likę maisto likučiai, tad jeigu breketai yra Jums paskirti – tokiu atveju svarbu įsigyti visas reikalingas priemones, kurios padės tinkamai pasirūpinti ir savo burnos ertme.

Skirti jiems dėmesio, žinoma, reikia ne tik todėl, kad tokiu atveju galėsite bučiuotis, tačiau todėl, kad maisto likučiai gali sukelti įvairius uždegimus. Galiausiai, kol dantys yra tiesinami, reikia bandyti išvengti bet kokių kitų ligų, kurios gali atsirasti dėl netinkamos burnos higienos.

Taigi, bučiuokitės kuo daugiau, nes tai yra malonus jausmas. Tačiau darykite tai tik tada, kai Jūsų dantukai tinkamai išvalyti ir visa burnos ertmė yra švari.

Pagal www.zivile-neverauskiene.lt