Nuo ko pradėti seksą?

Seksas be įžangos – tai tarsi šašlykas be marinato. Norint kokybiško ir malonaus sekso – reikalingi tam tikri įžanginiai veiksmai. Tai gali būti švelnios glamonės, bučiniai ar erotinis masažas. Visa tai sukuria erotinę atmosferą, įkaitina aistrą ir perteikia vienas kitam jaučiamus jausmus bei teigiamas emocijas. Kūnai, kontaktuodami švelniais prisilietimais, tarsi bendrauja kalba, kuriai nereikia žodžių. Yra dalykų, kurių žodžiais išsakyti tiesiog neįmanoma. Taip pat be prisilietimų neįmanoma išreikšti tam tikrų jausmų. Dėl to prieš lytinį aktą verta tai padaryti.

Taip pat svarbu yra tai, kad geriausias seksas būna tuomet, kai abu partneriai yra maksimaliai susijaudinę. Vieniems susijaudinimui pasiekti reikia trumpesnio, o kitiems – ilgesnio laiko tarpo. Svarbu žinoti, kas „užveda“ partnerį, kiek laiko tai užtrunka ir išmokti atpažinti, kada jis yra tam pasiruošęs. Visuomet sekso įžangai geriau yra skirti daugiau laiko, nei mažiau. Tačiau tas laikas turėtų būti be galo malonus abiems partneriams.

Sekso įžangos metu sukurtas pasitikėjimo vienas kitu jausmas padeda įveikti tokius intymių santykių trikdžius kaip baimė, kūno gėdijimasis ar nepasitikėjimas savimi. Juk daug maloniau mylėtis, kai esi tikras, kad partneris geidžia tavo kūno tokio, koks jis yra. Be to – daug maloniau, kai intymių santykių metu abu partneriai pasitiki savimi. Tai dar labiau įkaitina aistrą ir padidina norą mylėtis.