Aistros katalizatoriai: nuo garsų ir kvapų iki nebrangių baltymų

Afrodiziakų istorija prasidėjo dar senovės Romoje ir Graikijoje. Visos Egipto faraonės ir karalienės, Kleopatros Trifenos, Selenė ir Tėja , nors ir visuose filmuose vaizduojamos kaip fatališkos, gražios moterys, tačiau naudojo afrodiziakus savo vyrams ir meilužiams. Tai buvo trintų perlų ir vyno tirpalai, įvairūs kvapai. Žodis afrodiziakas yra kilęs iš graikų meilės ir grožio deivės Afroditės vardo. Afrodiziako paskirtis – sužadinti lytinį potraukį, stimuliuoti seksualinę energiją ir didinti potenciją. Afrodiziakais dažniausiai vadinama tai – kas veikia mūsų skonio receptorius: tam tikrus maisto produktus, prieskonius ar gėrimus, tačiau aistrą skatina ne tik jie. Taip pat puikiais aistros katalizatoriais (lytiniais dirgikliais) gali tapti kvapai, garsai, daiktai ir vaizdai. Nereikia ieškoti stebuklinų receptų, patys galite pajausti, kas jums sukuria ypatingą, romantišką nuotaiką. Moksliniais tyrimais labai sunku ištirti realų afrodiziakų poveikį, nes aistrą gali sužadinti ir kiti veiksniai: mylimųjų emocijos, fizinės partnerių savybės ar feromonų (natūralių kūno cheminių junginių) skleidžiamas kvapas bei laki fantazija. Todėl jų poveikio reikšmė nėra įrodyta. Objektyviai galima vertinti tik konkrečių afrodiziakų sudedamųjų elementų ar cheminių savybių poveikį organizmui. Mokslininkai aiškina, jog apskritai viso organizmo būklę teigiamai veikia vitaminai ir mineralai, kurių gausiu afrodiziakais vadinamuose produktuose. Ir, ko gero, realiausia versija, jog afrodiziakai turi placebo poveikį.

Alchemija laikoma meno ir filosofijos šakų elementų visuma: ezoterika (moksliškai nepagrįstos mistinės pažiūros ir žinios), chemija, fizika, astrologija, metalurgija (specifinė medžiagotyra, tirianti cheminių elementų savybes), semiotika (kalbotyros sritis, tirianti žodžių reikšmę ir prasmę ne pavieniui, o kontekste), medicina, misticizmas ir religija. Graikijos alchemikai buvo protingi žmonės ir mistika apsupti filosofai, jie viduramžiais į meilės afrodiziakų sudėtį įtraukdavo aukso daleles.

Šiandien norėdami savo intymaus vakaro preliudiją paįvairinti afrodiziakais, neprivalote leisti didelių pinigų stebulingoms aukso dulkėms ar mistiškoms sudedamosioms dalims. Afrodiziakais laikomi ir tokie palyginti nebrangūs baltymai (angl. cheap protein) kaip krabai bei Giacomo Girolamo Casanova (italų rašytojo, avantiūristo ir nuotykių ieškotojo) mėgiami kiaušiniai (ypač jų baltymai). Taip pat ir kiti nebrangūs baltymų šaltiniai. Giacomo G. Casanova vienas žymiausių moterų suvedžiotojų pasaulyje, kuriam pats gundymo procesas buvo svarbesnis už moteris. Nors italų kalba laikoma viena ugningiauisų pasaulyje, Giacomo G. Casanova rašė prancūziškai. Taip galima mėginti paaiškinti garsinių afrodiziakų reikšmę, galbūt Giacomo G. Casanova pastebėjo prancūziško skambesio įtaką gundymo procese. O jo vardas tapo bendriniu žodžiu, naudojamu kalbant apie vyrus, kurie dažnai keičia lytines partnerias ir vertina trumpus meilės nuotykius.

Taigi, neieškokite universalių receptų, pagalvokite, kas jūsų poros intymiame gyvenime skatina aistrą ir sukuria romantišką atmosferą.

afrodiziakai