Praleistas laikas vonios kambaryje – sėkmingos poros garantas?

Sėkmingi santykiai yra kiekvienos poros buvimo kartu pagrindas, tačiau juose, kaip bet kurioje kitoje gyvenimo srityje (kartais net ir labiau) juntami pakilimai ir nuosmukiai. Vienas labiausiai santykiams kenkiančių reiškinių – rutina, kai gyvenimas kartu tampa nuobodus, partneris nebedomina, dingsta fizinė trauka. Kad to būtų išvengta, psichologai ir porų konsultantai pataria nepasiduoti kasdienybei ir stengtis tiek dominti, tiek domėtis antrąja puse. Vienas iš būdų – buvimas kartu vonios kambaryje.

Maudymasis kartu ar naudojimasis ir vonia, ir tualetu kartu gali atrodyti vien žmonių, kurie gyvena mažuose butuose, itin skubančių ir negalinčių įsirengti atskirų vonios kambarių, problema. Tačiau tyrimų apklausos parodo, kad kartu vonios kambaryje leidžia laiką ir pasiturinčios poros. Ir taip elgiasi visiškai savanoriškai, pagrįsdamos, kad tiesiog nori matyti savo partnerį ir leisti su juo ar ja laiką visur. Žinoma, turtingųjų porų vonios kambario patogumai šiek tiek skiriasi, tai: erdvios dušo kabinos, skirtos abiems, patogios dviejų čiaupų kriauklės, o ypatingus potyrius mėgstantiems – net ir du vienas į kitą atsukti klozetai!

Tačiau ir ne apartamentuose gyvenančios poros taip pat renkasi leisti laiką kartu vonioje ne dėl laiko stokos ar kitokių nepatogumų. Tai taip pat daroma laisva valia – ir netgi daugiau: Jungtinėje Karalystėje atlikto tyrimo metu atskleista, kad poros daugiau laiko praleidžia kartu šioje patalpoje nei valgydami kartu. Tradiciniu požiūriu tai – gana netikėta išvada, tačiau šią tendenciją teigiamai vertina santykių specialistai. Mat vakarinės procedūros vonios kambaryje – ne tik, laikas, kol naudojamasi dušu ar valomasi dantis. Tai taip pat laikas ir vieta, kai atsipalaiduojama, atsigaivinama, aptariama praėjusi diena ir bendraujama.

Nereikėtų pamiršti ir maudymosi kartu privalumų, nes tai – labai intymi, porą sujungianti kasdienė procedūra, galinti įnešti į santykius daugiau aistros, leisti pajusti priblėsusią trauką viens kitam iš naujo. Į šiuos faktorius bei tendencijas atsižvelgia ir vonios kambario dizaineriai, projektuotojai. Jie stengiasi vonias, jų baldus, techniką pritaikyti naudotis iškart dviems, nes panašu, kad virtuvė ar valgomasis praranda svarbiausias pozicijas poros santykiuose, kurias perima vonia. Visgi, iki miegamojo dar toli, tiesa?