Sekso lėlės ir robotai

Sekso lėlės – tai pripučiamos lėlės, naudojamos lytiniams santykiams imituoti. Tačiau dažnai šis daiktas naudojamas kaip šmaikšti dovana vienišiui ar bernvakario proga.

Tačiau sparčiai vystantis technologijoms sekso lėlės įgauna kiek rimtesnį vaidmenį žmonių gyvenime. Amerikoje vis labiau populiarėja sekso robotai. Jie primena tikrus žmones, reaguoja į prisilietimą ir netgi geba palaikyti lengvą pokalbį, atsakyti į kai kuriuos klausimus. Žinoma, tokių aukštų technologijų sekso robotai, galintys reaguoti į prisilietimą, kol kas dar nėra smarkiai paplitę ir kainuoja išties nemažus pinigus. Šiuo metu rinkoje plačiau realizuojami paprastesni sekso robotai. Tačiau neilgai trukus naujieji, tobulesni žmogaus pakaitalai bus įperkami ir prieinami beveik kiekvienam.

Tačiau kyla klausimas, kas nutiks šiai prekei suaugusiems išpopuliarėjus visame pasaulyje? Ar netaps jis artimo žmogaus pakaitalu?

Žinoma, visuomet atsiras tokių atsiskyrėlių, kurie nesugeba būti su kitu žmogumi ir jie mieliau rinktis sekso robotą kaip visišką partnerio pakaitalą. Tačiau tikėtina, kad dauguma visgi ims labiau vertinti mylimo žmogaus vidines savybes, asmenybę bei charakterį. Žmogaus išorinis grožis gali tiesiog nuvertėti. Juk logiška, kad tai, ką lengvai gauni – netenka savo vertės. Jei gražią, bet kvailą moterį gali pakeisti seksualiu robotu – tuomet tas jos grožis nebėra vertingas. O štai joks robotas (na, bent artimiausią šimtmetį) tikrai negalės visiškai atstoti žmogaus proto, asmenybės, savitumo, tvirto charakterio bei kitų specifinių, unikalių savybių.