Žalingi seksualiniai įsitikinimai

Seksualiniuose santykiuose žmonės yra linkę turėti įvairiausių tuščių įsitikinimų, kurie gali trukdyti pakilti į aukštesnį seksualinio pasitenkinimo lygį. Tie įsitikinimai ir baimės būna pačios įvairiausios.

Pirmoji priežastis, mažinanti intymių santykių kokybę yra pavydas. Yra porų, kuriose partneriai besąlygiškai pasitiki vienas kitu, tačiau yra ir tokių, kuriose pavydas yra kasdienis palydovas. Tačiau kas gi lemia tokius skirtumus?
Pavydą būtų galima sulyginti su savisaugos instinktu. Juk pas vienus jis labiau išvystytas, o pas kitus silpniau. Dėl tos pačios priežasties skiriasi ir žmonių pavydumo lygiai.

Antroji baimė, stabdanti nuo maksimalaus seksualinių santykių lygio pasiekimo yra baimė tapti sekso objektu. Nors pasąmoningai moterys ir trokšta būti seksualios vyrams, tačiau reta iš jų pripažins, kad nori tapti sekso žaislu. Įdomu tai, jog pripažinus noro atrodyti seksualiai prieš vyrus faktą – seksualinis gyvenimas kaipmat pagerėja.

Ir dar viena priežastis, trukdanti patirti seksualinių santykių naujoves, yra moterų įsitikinimas, kad su vyru, kuris yra tik draugas, jokių intymių ryšių būti negali. Tačiau ar vyrų nuomonė šiuo požiūriu sutampa? Tikrai ne. Jie visada apmąsto tą faktą, ar jų draugė norėtų intymių santykių. Paprastai, jei vyro akyse moteris yra patraukti – draugiški santykiai netrukdo svartymams, kaip įsitempti ją į lovą. Tačiau galbūt to atsisakanti moteris daug praranda?