Iš kur atsirado vibratoriai?

Vibratoriai – vienas populiariausių sekso žaislų šių dienų pasaulyje. Jie dažnai yra vadinami geriausiais moters draugais, kartais netgi turi vardus. Bet nuo ko gi viskas prasidėjo?

Sklinda žinia, kad tikroji šio žaislo išradėja yra Kleopratra. Ji sugalvojo, kad į pailgą talpą reikia suleisti daug piktų bičių. O bitės savo dūzgimu kelia vibraciją, taigi pirmojo vibratoriaus veikimo principas išties paprastas ir lengvai suprantamas. Kiek šioje istorijoje tiesos – pasakyti negaliu.

Štai devynioliktame amžiuje vibratoriais ėmė gydyti moteris nuo isterijos. Tokie pirmieji žinomi vibratoriai buvo naudojami tik medicinoje, o varomi jie būdavo garo varikliu. Žinoma, ir gabaritai buvo itin dideli.

Ne mažesni buvo ir pirmieji elektriniai vibratoriai, pradėti naudoti devyniolikto amžiaus devintame dešimtmetyje. Vien valdydavo juos du žmonės, neskaitant „klientės“, gydomos nuo tos pačios isterijos.

Ir tik dvidešimto amžiaus pradžioje imti gaminti maži, vyriško organo dydžio vibruojantys prietaisai. Tačiau dar apie puse amžiaus jais buvo prekiaujama kaip pečių masažuokliais. Nors naudojami jie būdavo tikrai ne pečiams ir visi tai žinojo.

Šiais laikais statistinių tyrimų duomenimis daugiau nei puse pilnamečių moterų naudoja šį vibruojantį sekso žaislą. Kiap bebūtų keista, vibratoriai plačiau naudojami yra klitoriniam nei vaginaliniam orgazmui pasiekti.

Moteris nustebino tai, kad daugiau nei puse vyrų visiškai natūraliai priima faktą, kad jų moteris naudojasi šiuo sekso žaislu ir jie tam visiškai neprieštarauja, tuo tarpu daugelis moterų manė, kad vyrams vibratoriai yra nepriimtini.