Kaip pagerinti seksualinį gyvenimą

Kaip pagerinti seksualinį gyvenimą?

Libido praradimas paprastai yra labai varginantis ir turi begalinį neigiamą poveikį vyro ir žmonos santykiams. Štai keletas praktinių patarimų, kurie padės atgaivinti seksualinį gyvenimą.

Nepamirškite bendrauti – labai svarbu bendrauti su savo partneriu

Svarbu mokėti kartu aptarti savo jausmus, kad niekas nesijaustų atstumtas ar įžeistas, o palaikytų vienas kitą. Jei jaučiate stresą ar nusiminimą, pasakykite savo partneriui. Kai kalbėsite, tikrai jausitės geriau. Jei pasakysite kitam žmogui, ko norite ir kas gali atnešti jums laimę, jūs visi tuo džiaugsitės ir žinosite, kaip padėti kitam žmogui pasiekti orgazmą. Esant įtemptam darbo ir gyvenimo grafikui, darosi sunku rasti laiko seksui. Atraskite laiko seksui, tačiau jokiu būdu nepaverskite to prievole. Siekdami santykiuose išsaugoti gerą sekso kokybę, privalote vienas kitam palikti asmeninės erdvės. Net jei nerandate laiko seksui, nepraraskite artumo su savo partneriu. Rodykite švelnumą, net jei tai yra tik pasiglaustymas prieš miegą. Laiko stoka gali būti ypač juntama pagausėjus šeimai. Raskite laiko sau, kol vaikas miegą popiečio miego, nes vakare galite būti pernelyg pavargę intymumui. Makšties sausumo problema. Sumažėjusį norą mylėtis gali lemti ir makšties sausumo problema. Nepamirškite, kad vaginalinės infekcijos, maitinimas krūtimi, menopauzė ar tiesiog nepakankamas atsipalaidavimas sekso metu, gali turėti įtakos nepakankamai natūraliai lubrikacijai. Ši problema išsprendžiama renkantis lubrikantą ar vietines priemones, skirtas moters intymių problemų sprendimui.

Palepinkite save – seksas yra ne jūsų išvaizda, o tai, kaip jaučiatės!

Jūsų smegenys yra lytinis organas, kuris dažnai pamirštamas. Gera vidinė laimė suteiks jums seksualinio pasitikėjimo. Sekso metu nepamirškite atsipalaiduoti ir nesijaudinkite kasdienių rūpesčių. Masturbacija padeda išlaikyti lytinių organų tonusą, todėl nedvejodami pamaloninkite save. Lytinis aktas malonioje ir neblaškančioje aplinkoje padės jums pasiekti kulminaciją. Norėdami paįvairinti seksualinį gyvenimą, pertvarkykite savo miegamąjį. Nepalikite nereikalingų daiktų, kurie galėtų nukreipti jūsų dėmesį, dekoruokite jį akcentais, kurie sukurtų pageidautiną atmosferą. Išbandykite eterinius aliejus ar parfumuotas žvakes. Kvapai padės jums sukurti erotinę nuotaiką bei padės lytiškai susijaudinti. Ištrūkite iš namų. Aplinkos pakeitimas padės jums atitolti nuo rutinos ir sužadins nuotaiką mėgautis vienas kitu. Sveiką seksualinę atmosferą taip pat padės sukurti, minkšti patalai, šiltas apšvietimas ir rami muzika.

Vietoj įprasto sekso išbandykite ką nors neįprasto, net jei žingsniai vienodi, bet tvarka skirtinga

Pakeiskite laikyseną arba skirkite daugiau laiko preliudijai. Tai sukels stipresnį orgazmą. Pabandykite užsiimti seksu vonioje. Daug muilo ar aliejaus gali leisti jums švelniau slysti partnerio kūnu. Ilgas glamonėjimas ar masažas gali padėti įkvėpti aistros. Žmonių nuomonė sekso pagalbininkų klausimų skiriasi, tačiau tie, kuriems šie daikčiukai yra priimtini, gali puikiai pakurstyti jais aistrą. Natūralūs afrodiziakai, tokie kaip šparagai, austrės, šampanas ar šokoladas, ne tik skatina lytinį aktyvumą, bet ir sukuria prabangią atmosferą. Kai kurie pokyčiai užtrunka, tačiau treniruokitės ir pasieksite tobulumą. Jei neseniai pagimdėte, jūsų partneris gali būti labiau susidomėjęs seksualinių santykių atnaujinimu nei jūs. Paaiškinkite jam, kad jums reikia laiko tam, kad vėl jaustumėtes pasiruošusi seksui. Nepulkite į paniką ir nepradėkite kaltinti savęs, jei jūsų partneris turi erekcijos sutrikimų ar skundžiasi priešlaikine ejakuliacija (moterų atvejų – pernelyg įsitempę vaginaliniai raumenys ar šlaunys). Svarbu šias problemas ramiai aptarti, nepradėti kaltinti ar smerkti. Pasitikėjimas savimi ir vienas kitu yra vienas svarbiausių kokybiško seksualinio gyvenimo komponentų. Straipsnyje pateikta informacija yra rekomendacinio pobūdžio (parengta tinklaraštininkų), kiekvienu individualiu atveju būtina kreiptis į specialistus.