Kiek kartų mylėtis yra normalui

Kiek kartų mylėtis yra normalu?

Santykiai yra sudėtingas procesas. Jiems reikia nuolatinės priežiūros ir dėmesio. Kai lauksite tikrų dalykų, galėsite nugyventi „ilgaamžiškumą ir laimę“, išmoksite įžiebti aistros ir jaudulio kibirkštis, įveiksite bendravimo problemas, galėsite branginti vienas kito santykius su jumis. Senas kaip pasaulis klausimas – kaip dažnai turėtumėme mylėtis? Dar dažniau šis klausimas palydimas kitu – kodėl nesimyliu dažniau? Kartais atrodo, lyg mums visiems būtina žinoti, ar pakankamai dažnai mylimės, bet ar yra atsakymas, kiek kartų per savaitę tai daryti yra „normalu“?

Vyrai dažnai save apibūdina kaip bejėgius, susitelkiančius į kokius nors itin aukštus standartus, matytus filmuose ar skaitomuose internete. Tačiau andrologai ir seksologai garantuoja: normos yra labai sąlyginis dalykas. Viskas priklauso nuo amžiaus, temperamento, asmeninių savybių, darbo detalių, gyvenamosios aplinkos ir santykio su bendra lytimi, ypač santykių su partneriu. Dažniausiai sakoma, kad žmonės vidutiniškai mylisi 2,5 kartų per savaitę, tačiau praeitais metais atlikta apklausa atskleidė, kad vidutinis britas per mėnesį mylisi mažiau nei tris kartus. Nepaisant to, kad žmonių libido mažėja, iš 1000 apklaustųjų savo lytiniu gyvenimu patenkinti yra 2/3. Daugiau nei 70 proc. moterų sakė, kad yra laimingos ir džiaugiasi savo lytiniu gyvenimu, tačiau vyrų, patenkintų lytiniu gyvenimu, buvo vos 58 proc. Nors šis skaičius mažesnis už patenkintų moterų, vis tik tai daugiau nei pusė.

Jei mes kalbame apie statistiką, ji yra tokia:

  • Įprastas vyrų seksualinės veiklos dažnis gali svyruoti nuo 3 kartų per dieną iki 1 karto per mėnesį.
  • Vidutinis dažnis vyrams iki 30 metų – 3 ir daugiau kartų per savaitę, vyresniems nei 30 metų – 2–3 kartus, 60 metų ir daugiau – kas 8–9 dienas.
  • Andrologai konstatavo, kad vyresniems nei 30–45 metų vyrams yra normalu bent kartą per savaitę pasielgti.

Jei žmogus neatitinka statistikos – tai truks mėnesius ar metus – tik tada galime kalbėti apie erekcijos sutrikimą

Dar visai neseniai buvo manoma, kad pagrindinė impotencijos priežastis yra psichogeninė. Ypač kai žmogus ima panikuoti ir susiduria su impotencija, susidūręs su viena ar dviem netikėtomis bėdomis lovoje, neurozė gali nepasisekti. Tačiau pastaraisiais dešimtmečiais tapo aišku, kad psichogeniniai veiksniai sukelia tik apie 20% seksualinės impotencijos atvejų. Kitais atvejais priežastis yra organinio pobūdžio. Pagrindinis erekcijos disfunkcijos gydymo principas yra neatsisakyti praktikos. Geriausias vaistas, skirtas išsaugoti ir stiprinti galią, yra reguliarus seksualinis gyvenimas. Vokietijos andrologai nustatė: ne tik testosteronas stiprina erekciją, bet erekcija skatina testosterono gamybą. Optimalus gydymo režimas- 2-3 seksualiniai veiksmai per savaitę. Kaip išlaikyti šį režimą, jei yra erekcijos problema? Šiuolaikinės medicinos arsenale yra ne vienas būdas, reguliuojantis intymų gyvenimą. Tik būtina kreiptis pas gydytojus. Priedas prie gydymosi yra sveikas gyvenimo būdas, mankšta, blogų įpročių atsisakymas.

Dėl daugelio šiuolaikinių vyrų problemų iš dalies kaltos moterys

Ironiška, bet daugiausiai streso namuose patiria vyrai. Tradicinėje Europos šalių kultūroje vyrauja patriarchalinės šaknys, o vyrai atstovauja šeimos galvai. Feminizacijos amžiuje vyrai praranda galią ir atsakomybės prieš šeimą jausmą. Tai sukels savigarbos nuosmukį, o tai lems dažnas meilės lovos nesėkmes. Iki šiol moterys turėtų pakelti vyro seksualinį potraukį, kad jis atrodytų patrauklus, geidžiamas ir tam tikra prasme pažeidžiamas jo akyse. Net ir sėkminga šeimos verslo moteris turėtų būti moteriška, todėl jos lovos partneris bus „tikras vyras“.