vibratoriai

Idealus vibratorius. Kaip išsirinkti?

Norėtum paįvairinti savo intymų gyvenimą? Sustiprinti malonumą, greičiau ir lengviau pasiekti orgazmą? O gal trokšti atsiverti naujoms kūniško malonumo patirtims? Vibratorius nėra vienintelis kelias link orgazmo ir neapsakomų malonumų lovoje, tačiau jis tikrai sukels tau neapsakomo džiaugsmo, o seksą pavers dar atviresnį ir įdomesnį.

Šiuo metu rinkoje yra nepaprastai daug vibratorių rūšių. Labiausiai paplitę žinoma yra tie, skirti moterims, tačiau vis labiau populiarėja vyrams skirti modeliai. Vibratoriai kiškučiai, mini vibratoriai, realistiški penio formą atkartojantys vibratoriai, silikoniniai, geliniai, su baterijomis, su tinklo maitinimu, su pulteliu, galingi, tylūs, atsparūs vandeniui ir daug kitų – įvairovė tokia, kad pasimesti nesunku.

Turėtų būti didelis ar mažas? Siauras ar platus? Silikoninis ar plastmasinis? O kaip pasirinkti dydį, vibravimo laipsnį ir maitinimo būdą? Kaip išsirinkti vibratorių – klausimas vertas milijono.  Šiame Varlė.lt pirkimo gide rasi keletą naudingų patarimų.

Ar man reikalingas vibratorius?

Pirmasis klausimas, į kurį reikėtų atsakyti prieš priimant sprendimą įsigyti šį daikčiuką tai…ar jis man reikalingas? Atsakymas į šį klausimą yra trumpas – ne, jo tau nereikia. Vibratoriai, lygiai taip pat kaip ir kiti erotiniai žaisliukai nėra tie daiktai, kuriuos būtinai privalome visi turėti. Vibratorius reikėtų traktuoti labiau kaip „vyšnaitę“, o ne „burtų lazdelę“, kurios dėka erotinis gyvenimas automatiškai persikeltų į aukštesnį lygmenį.

Tačiau vibratoriaus naudojimas turi daug privalumų. Priežasčių naudotis šiuo daiktu yra tikrai nemažai. Vibratoriai paįvairina intymų gyvenimą tiek santykiuose, tiek už jų ribų. Jie sustiprina jaučiamą malonumą, leidžia greičiau ir lengviau pasiekti orgazmą. Naudojimasis vibratoriumi atveria naujas patirtis ir leidžia geriau pažinti asmeninius seksualinius poreikius. Vibratorius – daiktas, kuris tinka tiek masturbacijai, tiek bendriems žaidimams su partneriu ar partnere. Protingai naudojami vibratoriai gali lemti, jog seksas teiks daugiau džiaugsmo ir malonumo.

Kokia stimuliacija tau patinka?

Jei apsisprendei įsigyti vibratorių, pirmas reikšmingas klausimas, į kurį vertėtų atsakyti yra susijęs su tau patinkančių malonumo patirčių rūšimis. Jei tau šiek tiek svaigsta galva nuo didelio erotinių žaisliukų pasirinkimo, pagalvok, kurią kūno dalį norėtum stimuliuoti, o tada ieškok būtent šiam tikslui sukurto vibratoriaus.

Klitorio vibratorius

Dauguma moterų orgazmą pasiekia klitoriaus stimuliavimo metu. Dėl šitos priežasties dauguma vibratorių sukurta galvojant būtent apie šios kūno dalies stimuliaciją. Klitorio vibratoriai (taip pat vadinami stimuliatoriais) pasižymi nedidelėmis formomis, gerai telpa delne ir yra patogūs.

 

Vaginos vibratorius

Pailgos formos vibratoriai tinka vaginaliniam įsiskverbimui. Renkantis tokį vibratorių nereikėtų pamiršti, jog jautriausios moters kūno vietos yra klitoris, įėjimas į makštį ir keletas pirmų jos centimetrų.

G taško vibratorius

G taškas yra sritis makšties priekinėje sienelėje, paprastai 2,5-7,6 cm gylyje. Šios srities stimuliavimas gali sukelti labai stiprius orgazmus. Dėl šitos priežasties kai kurie vibratoriai yra profiliuoti taip, kad pasiektų šį malonumų tašką. Būdingas tokių vibratorių bruožas – specifinis lenkimas ant galiuko.

Analinis vibratorius

Saugus analinis vibratorius pasižymi plačiu antgaliu.

Vibravimas: stipresnis ar silpnesnis?

Įsigyjantiems savo pirmąjį vibratorių rekomenduojama pradėti nuo žaisliukų, pasižyminčių silpnesnėmis vibracijomis. Labai didelio galingumo vibratorius iš pradžių gali gąsdinti. Pažymima, jog įkrovikliu įkraunami vibratoriai įprastai pasižymi intensyvesnėmis vibracijomis nei baterijomis maitinami modeliai.

Renkantis vibracijų stiprumą galima atsižvelgti į savo masturbavimosi būdą. Moterims, kurios pasitenkina stipriais ir greitais judesiais, tikėtina, pravers stipresnis vibratorius.

Puikiu pasirinkimu yra vibratorius, pasižymintis greičio reguliavimo galimybe (net ir tuo atveju, kai jis bus pakankamai ribota). Jos dėka pasirinksi idealiai tau tinkantį vibravimo laipsnį. Toks modelis taip pat pravers jei mėgsti įvairias kūniško malonumo patirčių rūšis. Greičio reguliavimas leis pritaikyti stimuliavimo lygį prie esamos nuotaikos.

Varlė.lt specialistai siūlo atkreipti dėmesį į medžiagas, iš kurių pagamintas vibratorius. Kietojo plastiko produktai geriau atlaiko vibracijas nei „minkštesni“. Tačiau silikoniniai, palyginus su plastmasiniais vibratoriais, įprastai yra tylesni.

Vibratoriaus dydis gali turėti įtakos jaučiamam patyrimui. Maži vibratoriai virpesius sutelkia viename taške, todėl vibravimas gali atrodyti stipresnis nei modelių su plačiu, ovalesniu antgaliu atveju.

Vibratoriaus dydis

Ar dydis yra reikšmingas? Ir taip, ir ne. Šiuo atveju atsakymas priklauso nuo to, ar omenyje turimas skersmuo, ar ilgis. Storesnis vibratorius stimuliuos žymiai daugiau nervų galūnių (daugiausia jie išsidėstę makšties priekinėje dalyje). Didesni žaisliukai taip pat užtikrins malonų vaginos ar išangės užpildymo jausmą.

Tuo tarpu ilgio klausimas yra labai individualus reikalas. Vienoms moterims patinka ilgesni daikčiukai, kitoms – trumpesni. Dėl šitos priežasties šiuo atveju nusakyti „teisingą“ dydį yra pakankamai sudėtinga.

Vibratoriaus dizainas

Nors funkcijos ir saugių medžiagų panaudojimas yra reikšmingiausi dalykai, vibratoriaus forma ir dizainas taip pat svarbūs.  Estetinė pusė – tai papildomas afrodiziakas, todėl intymus žaisliukas turėtų patikti. Tačiau griežtai nerekomenduojama rinktis vibratorių tik pagal dizainą.

Tikroviškas ar neįprastas?

Madingiausi šiuolaikiniai vibratoriai savo forma gali priminti viską tik ne tai, apie ką pagalvojame išgirdę žodį „vibratorius“. Penio forma, jūros gyvūnai, agresyvūs nagai, vabzdžiai, gyvūnai ar augalų ūgliai – kiekvienas gali rasti variantą atitinkantį jo preferencijas.

Saugios medžiagos

Vibratorius turės tiesioginį sąlytį su intymiomis tavo kūno dalimis, todėl jis būtinai turi būti pagamintas iš saugių ir nekenkiančių sveikatai medžiagų. ABS plastikas ir medicininis silikonas laikomos neutralų poveikį organizmui turinčiomis medžiagomis. Iš tokių medžiagų pagamintas vibratorius yra hipoalergiškas, netoksiškas ir lengvai valomas. Reikėtų vengti modelių pagamintų iš latekso ir gumos bei daiktų, kurių sudėtyje yra ftalatų, mat ši kenksminga medžiaga gali sukelti alergines reakcijas, kenkti vaisingumui ir prisidėti prie inkstų ar kepenų pažeidimo.

Vibratorių kainos

Kokybė kainuoja. Ši taisyklė galioja ir vibratoriams. Aukšta kokybė, naudojimo patogumas ir saugumas paprasčiausiai turi savo kainą, tačiau vibratoriaus įsigijimas neturėtų lemti asmeninio finansinio bankroto. Nesivaikyk iš karto visų ir brangiausių žaisliukų. Pirmiausia nuspręsk, koks stimuliavimo būdas tau priimtiniausias ir rask tinkamą variantą. Laimei, šiandien rinkoje jų tikrai daug.

Kartu ar atskirai?

Reikėtų pripažinti, jog vibratoriaus pasirinkimas tik sau ir naudojimui kartu su partneriu – skiriasi. Reikėtų žinoti, ar abiejų asmenų vibratoriaus naudojimo fantazijose yra bendrumų.