tinkamas apšvietimas miegamajame

Tinkamas apšvietimas miegamajame – intymus ir jaukus

Miegamojo erdvė gali būti vadinama pačia svarbiausia patalpa namuose, kadangi būtent čia mes ilsimės ir pasikrauname energijos kitai dienai. Suprantama, kad tinkamai įrengta miegamojo erdvė yra neatsiejama nuo komponentų, kurie ją pildo. Tai yra ne tik patogi lova ir čiužinys, bet ir kiti baldai, taip pat, miegamojo šviestuvai, aksesuarai ir kitos smulkmenos, kurios puošia aplinką.

Būtent tinkamiausio apšvietimo pasirinkimui daugelis žmonių skiria per mažai dėmesio, kadangi dažniausiai pasirenkamas paprastas vienos ar kelių kaitrinių lempučių apšvietimas lubų viduryje. Kodėl? Juk rinkoje pasiūla tokia plati, šviestuvai gali tapti svarbiausiu Jūsų kambario akcentu. Tinkamas apšvietimas miegamajame padės sukurti intymią aplinką, kuri papildys ne tik Jūsų intymų gyvenimą, bet ir suteiks komforto svarbiausioje poilsio erdvėje – miegamajame.

1. Tinkamas dydis
Labai svarbu pasirinkti tokias apšvietimo sistemas, kurios atitinka Jūsų patalpos dydį. Tiek per mažos, tiek neproporcingai didelės – atrodys ne tik neestetiškai, tačiau ir šviesos gali būti tiek per daug, tiek per mažai.

2. Įpročių įvertinimas
Taip pat komponuojant apšvietimo sistemas reikia nepamiršti įvertinti ir savo įpročių. Jeigu vakarais labai dažnai skaitote lovoje – tokiu atveju reikalingas apšvietimas ant staliuko. Jeigu vakarais dažniausiai žiūrite TV, tokiu atveju apšvietimo sistema turi būti nukreipta į TV.

3. Kelios apšvietimo sistemos
Kuo patalpa yra didesnė – tuo daugiau skirtingų apšvietimo sistemų reikia. Geriausia miegamojo patalpą yra suskirstyti tam tikromis zonomis ir pagal tai rinktis apšvietimo sistemas. Suprantama, kad vienu metu nebus įjungiamos kelios, tačiau turėti galimybę kiekvienoje zonoje jaustis gerai – verta.

4. Stilingo intymumo kūrimas pasitelkiant apšvietimą
Suprantama, kad apšvietimas reikalingas ne tik geresniam matymui tamsiuoju paros metu, tačiau ir stiliaus bei jaukumo sukūrimui. Apšvieskite spintas, taip pat, lovą, galiausiai, tam tikros kambaryje esančius akcentus, pavyzdžiui, gėlės. Taip sukursite jaukią aplinką.

5. Susipažinkite su technologijomis
Galiausiai, nebijokite išbandyti išmaniųjų technologijų savo namuose. Galbūt Jums patiks apšvietimo sistema, kuri valdoma nuotoliniu pulteliu? O gal verta plačiau susipažinti su LED juostomis?

Skirkite dėmesio geriausios apšvietimo sistema miegamajame pasirinkimui. Tokiu atveju susikursite asmeninę oazę, kuri Jus kas vakarą neš į sapnų šalį.