Fotoepiliatoriai

Kaip tinkamai naudotis fotoepiliatoriumi?

Visi išbandę šį depiliacijos namuose būdą sakys, kad naudotis fotoepiliatoriumi labai paprasta. Iš tikrųjų taip ir yra, tad jei svarstote įsigyti šį prietaisą, sužinokite pagrindines jo naudojimo taisykles.

Pasiruošimas fotoepiliacijai

Rekomenduojama fotoepiliaciją suplanuoti prieš porą savaičių. Šį laikotarpį reikėtų vengti saulės, naudoti nuo žalingo saulės poveikio apsaugančius kremus odai. Taip pat rekomenduojama šiuo laikotarpiu nenaudoti antibiotikų, stebėti odą dėl bėrimų ir alerginių reakcijų.

Jei plaukeliai yra ilgesni, juos patariama pašalinti skustuvu – taip mažiau sudirginsite odą. Tam puikiai tiks įprastai naudojamas skustuvas arba vienkartinis skustuvas. Plaukeliai fotoepiliacijos metu turėtų būti apie 2 mm ilgio, tad nuskusti juos geriausia pora dienų prieš suplanuotą fotoepiliacijos procedūrą.

Jei pasirinkote įkraunamą fotoepiliatorių, pirmiausiai pasirūpinkite, kad jo akumuliatorius būtų tinkamai įkrautas ir galėtumėte sklandžiai atlikti visą fotoepiliacijos procedūrą. Patikrinkite savo odos tipą pagal prie fotoepiliatoriaus pridėtą lentelę ir pasirinkite tinkamą prietaiso galingumą, jei jūsų fotoepiliatoriaus modelis yra reguliuojamo galingumo.

Odai jokio specialaus pasiruošimo nereikia, tiesiog nuplaukite ją švelniu muilu ir vandeniu, nusausinkite. Fotoepiliatorių švelniai priglauskite prie odos ir paspauskite jungiklį, įjungiantį šviesos blyksnį. Iš karto suplanuokite, kaip depiliuosite numatytą odos plotą: patogiausiai judėti išilgai arba skersai įsivaizduojamomis linijomis. Naudojant šį metodą yra išvengiama depiliuojamo ploto sutapimų.

Po fotoepiliacijos

Atlikus fotoepiliacijos procedūrą, jei reikalinga, odą galima nuraminti vėsinančiu kremu. Taip pat galima naudoti visas įprastai naudojamas kosmetines priemones, tačiau reikėtų vengti agresyviai veikiančių ingredientų – jie gali sudirginti depiliuotas vietas. Tokios reakcijos dažniau pasitaiko, kai po fotoepiliacijos pažastų zonoje yra naudojami itin stiprūs dezodorantai, turintys agresyviai veikiančių ingredientų. Tokių priemonių reikėtų vengti porą dienų, per jas oda nurims ir galėsite naudoti visas įprastas priemones.

Fotoepiliatorių po naudojimo reikėtų nuvalyti ir tvarkingai padėti kitam naudojimui. Prisiminkite, kad tai yra elektrinis prietaisas, kuriam kenkia vanduo ir drėgmė, pasirinkite laikymui sausą vietą.

Procedūrų ciklas

Fotoepiliacijos metu yra paveikiami tie plaukeliai, kurie tuo metu yra aktyviojoje augimo stadijoje. Tokių plaukelių skaičius natūraliai sudaro apie trečdalį, jie iškrenta jau po 10-14 dienų. Kadangi vienos procedūros metu visi plaukeliai nėra paveikiami, reikalingas procedūrų ciklas.

Fotoepiliacijas namuose rekomenduojama atlikti tokiais intervalais:

  • Pirmąsias tris procedūras atlikti su dviejų savaičių tarpu;
  • Vėlesnes procedūras atlikite kas mėnesį;
  • Praėjus pusmečiui po pirmosios fotoepiliacijos procedūros, prireiks tik vienos palaikomosios procedūros kartą per du mėnesius.

Procedūras svarbu planuoti ir atlikti tinkamu metu, nes taip yra paveikiami visi plaukeliai ir užtikrinamas geriausias rezultatas. Jei nespėjote laiku atlikti fotoepiliacijos namuose, visada geriau pailginkite tarpą tarp procedūrų, o ne jį sutrumpinkite.

Kontraindikacijos

Fotoepiliatoriai sėkmingai pašaliną kūno plaukelius nuo įvairių vietų, tinka naudoti tiek moterims, tiek vyrams. Vis dėlto yra keletas situacijų, kai fotoepiliaciją vertėtų atidėti vėlesniam laikui. Jei ant odos yra uždegimų, alerginių reakcijų arba pasireiškia lėtinė odos liga, fotoepiliaciją atidėkite arba pasikonsultuokite su šeimos gydytoju.

Kuo tamsesnė oda, tuo mažesnis fotoepiliatoriaus galingumas yra reikalingas. Prisiminkite šią taisyklę ir atsižvelkite į tai, jei oda yra truputį įdegusi. Jei stipriai įdegėte saulėje, atidėkite fotoepiliaciją ir palaukite, kol įdegis praeis.

Fotoepiliacijos metu venkite odos vietų, kuriose yra apgamų ar pigmentinių dėmelių. Dėl fotoepiliatoriaus naudojimo šiose vietose taip pat galite pasikonsultuoti su gydytoju arba su el. parduotuvės Hairfree.lt konsultantais.