Testosterono skatintojai

Testosterono skatintojai padeda pagerinti seksualinę sveikata?

Sakoma, kad testosteronas yra pats svarbiausias vyriškas hormonas. Su amžiumi jo koncentracija kūne kinta, maždaug apie 25 – 30 metus kraujyje jo būna daugiausia, o senėjant po truputį testosterono koncentracija organizme mažėja, o žemas jo lygis padidina riziką vyrui greičiau mirti. Rizika padidėja apie 50 gyvenimo metus.

Už ką atsakingas testosteronas?

Šis hormonas atsakingas už vyrų sveikatą. Bendrai jis yra būtinas kiekvienam, o norint išskaidyti, galima teigti, kad testosteronas atsakingas už:

  • Testosteronas atsakingas už lytinį potraukį.
  • Nuo testosterono lygio kraujyje gali priklausyti ir raumenų dydis bei jėga.
  • Testosteronas atsakingas už vyro nuotaiką / nuotaikų svyravimus.
  • Nuo testosterono priklauso riebalų pasiskirstymas organizme.
  • Testosteronas labai svarbus tuo metu, kai formuojasi vyro lytiniai organai.
  • Testosteronas reguliuoja lytinį elgesį ir spermatogenezę.

Kas skatina testosterono kraujyje mažėjimą?

Testosteronas kraujyje tikrai mažėja, tačiau tai gali vykti greičiau arba lėčiau. Kas paskatina greitesnį jo mažėjimą? Tikriausiai tikrai nenustebinsime, kad tie patys žalingi įpročiai, kurie apskritai kenkia visiems žmogaus organams ir bendrai sveikatai. Būtent rūkymas ir dažnas alkoholio vartojimas mažina testosteroną. Taip pat spartesnį testosterono kraujyje mažėjimą lemia ir ne kas kitas, o greitai paruošiamas maistas iš įvairių greitojo maisto restoranų ar kavinių, kurioje ruošiami kebabai ar kiti iš kameros ištraukti ir aliejuje kepti maisto produktai.

Kaip padidinti testosterono lygį?

Padidinti testosterono lygį yra ne vienas būdas. Testosterono skatintojai – vienas iš jų. Papildų, kurie padidina testosterono lygį yra ne vienas, o kiekvienas vyras siekia, kad testosterono lygis jo kraujyje būtų kuo aukštesnis. Testosterono skatintojai padeda pakelti testosterono lygį kraujyje, jį padidinti, tačiau turėkite omenyje, kad persistengti nereikia, nes per didelis jo lygis gali iššaukti tam tikras ligas. Testosterono skatintojai gali padėti pagerinti seksualinę sveikatą, todėl jeigu jums ji yra svarbi – įsigykite papildų ir mėgaukitės geru sportu, seksu ir puikia sveikata. Testosterono skatintojus patariama pradėti vartoti sulaukus 35 metų, kai testosterono lygis kraujyje pradeda mažėti.