Sėklidžių skausmas

Kaip intymiam gyvenimui gali pakenkti sėklidžių ligos?

Sėklidžių ligos skausmas – tai skausmas, kurį jaučia vyrai vienoje arba abejose sėklidėse. Yra iš ties nemažai priežasčių, dėl ko tas skausmas gali atsirasti, o tas priežastis gali nustatyti tik gydytojai, vyrų lytinių organų specialistai – urologai. Sėklidžių skausmas gali pakenkti ne tik intymiam gyvenimui, bet ir kasdieniniai veiklai bei kitiems gyvenimo teikiamiems malonumams. Vyrai, kurie jaučia sėklidžių skausmą, nebenori mylėtis, jaučiasi nevisaverčiai, negalintys patenkinti ne tik savęs, bet ir savo moters, bėgant laikui ir negydant ligos, vyras gali susirgti depresija, todėl problemą svarbu spręsti kuo greičiau.

Sėklidžių ligos

Dažnai vyrams sėklidžių skausmas prasideda ne iš karto šioje vietoje, jis gali pasireikšti kirkšnyje, pilve, inkstuose ar prostatoje, o tik bėgant laikui išplisti į sėklides. Koks būna skausmas? Skausmas gali būti įvairus: nenuolatinis, nuolatinis, maudžiantis, geliantis, nestiprus ar net labai stiprus. Skausmo stiprumas priklauso nuo įvairių priežasčių.

Sėklidžių ligos skausmo priežastys

1. Nepatenkinta aistra. Tai viena iš dažniausių priežasčių, dėl kurios gali atsirasti sėklidžių skausmas. Skausmą sukelia kraujas, kuris užsilaiko sėklidėse, kai vyras susijaudina, bet negali patenkinti savo aistros. Gydymas ir gydytojas šioje situacijoje yra nereikalingi, kadangi skausmas praeina savaime.

2. Kiaulytė – tai liga, kuri reiškia virusinį sėklidžių užsikrėtimą.

3. Sėklidės apsisukimas. Kai sėklidė apsisuka, ją nuolatos skauda, o skausmas neapleidžia nei dieną, nei naktį. Skaudant sėklidę gali prasidėti karščiavimas, gali pradėti krėsti drebulys, pykinti, atsirasti kraujo šlapime.

4. Orchitas – tai sėklidžių uždegimas. Šį uždegimą gali sukelti kiaulytė arba bakterijos, kurios patenka į vyro lytinius organus.

5. Sutrenkimas. Tikriausiai ne vienas vyras prisimintų netyčinius smūgius į sėklides. Skausmas labai stiprus, o praeina ne iš karto. Dėl šios priežasties dažnas vyras labai saugo savo klyną, nes tai pati silpniausia jų kūno vieta.

Šios ir kitos priežastys gali nulemti atsiradusį sėklidžių skausmą. Reikia pridurti, kad lengvas sėklidžių skausmas trunka vos kelias dienas, tačiau jeigu sėklides skauda ilgesnį laiką, verta sunerimti. Skausmas kelis mėnesius tikrai nežada nieko gero, todėl būtina kreiptis į urologą ir bandyti spręsti atsiradusią problemą. Dažnas vyras pabijo kreiptis į daktarą ir dėl to labai nukenčia. Jeigu sėklidėse yra atsiradusi infekcija, o ją pavyksta išgydyti – tai labai geras dalykas, kadangi laiku suteikus pagalbą, įmanoma išsaugoti sėklides.